Piano's en vleugels van Steinbeck kopen of huren

Filter uw selectie


Steinbeck UP-108 M (verkocht)

Merk: Steinbeck
Uitvoering: zwart hoogglans
Staat: Gebruikt
Meer informatie

Overweegt u een Steinbeck piano of een vleugel aan te schaffen? De aankoop van een piano of een vleugel van Steinbeck is letterlijk een grote aanschaf en geen beslissing die u van de één op de andere dag neemt.

Om te beginnen moet u een keuze maken tussen een Steinbeck piano of vleugel. Een piano is ideaal, indien u slechts een beperkte ruimte heeft voor het instrument. Wilt u de piano aanschaffen voor musicerende kinderen, dan kan het een goed idee zijn om eerst een piano te huren. De belangstelling van opgroeiende kinderen kan op termijn veranderen. Uiteraard kunt u altijd wanneer het enthousiasme blijft, alsnog de piano kopen.

Wilt u graag meteen een eigen Steinbeck piano kopen? Ook dan kan het toch een goede optie zijn om eerst een piano te huren. U kunt dan in alle rust vertrouwd raken met het instrument en besluiten of de eigenschappen overeenkomen met uw verwachtingen. Tenslotte moet het zo zijn, dat u met een dergelijke grote aanschaf op lange termijn werkelijk tevreden bent.

Overweegt u een Steinbeck vleugel te kopen? Een vleugel onderscheidt zich op diverse manieren van een piano. Een vleugel is voorzien van een dubbel repetitiemechaniek, waardoor een vleugel sneller te bespelen is en een geheel andere aanslag heeft. De klankbodem van een vleugel is in de meeste gevallen groter, hetgeen een gunstige uitwerking heeft op de klank. Niet in de laatste plaats stelt een vleugel ook eisen aan de ruimte waarin hij wordt geplaatst. Een vleugel neemt namelijk een behoorlijke ruimte in beslag. Daarnaast ligt de aanschafprijs ook nog aanzienlijk hoger dan bij een piano. Reden te meer om ook bij het kopen van een Steinbeck vleugel niet over één nacht ijs te gaan.

Of u er nu voor kiest een Steinbeck vleugel of een Steinbeck piano te kopen of te huren, het is belangrijk om een instrument te kiezen dat bij uw beschikbare ruimte, speelbehoeften en financiële situatie past.
Zowel een piano als een vleugel moet minimaal één keer per jaar gestemd worden. Nog beter is het, als de Steinbeck piano of vleugel twee tot drie keer per jaar gestemd wordt. De klank blijft dan stabieler. Bovendien kan tijdig stemmen voorkomen dat kleine mankementen onopgemerkt blijven.
Heeft uw organisatie tijdelijk een Steinbeck piano of vleugel nodig? Uiteraard is het ook mogelijk om een piano te huren of een vleugel te huren voor een beperkte periode, zoals bijvoorbeeld een evenement of een bepaalde voorstelling.