Kinderpiano's

Liefde voor muziek is een waardevol onderdeel van de opvoeding. Wat is er nu mooier dan zelf leren musiceren? Muziek maken is bij uitstek een kwestie van "jong geleerd is oud gedaan". Een piano is bijzonder geschikt als instrument voor kinderen, doordat de klanken in vergelijking tot andere snaarinstrumenten of blaasinstrumenten eenvoudig zijn voort te brengen. Daardoor kunnen kinderen na relatief korte tijd al melodieën spelen. Het voordeel van jong beginnen met spelen is dat kinderen zich snel de beginselen van het instrumenten eigen kunnen maken. Op jeugdige leeftijd piano leren spelen heeft ook diverse andere voordelen. Een instrument bespelen bevordert de oog-handcoördinatie. Bovendien is het leren lezen van noten goed voor het abstracte voorstellingsvermogen. Naast dat piano spelen dus goed is voor de ontwikkeling, is het ook gewoon heel leuk.

Het verschil tussen een gewone piano en een kinderpiano

Kinderen vanaf een jaar of tien kunnen uitstekend op een reguliere piano of digitale piano voor volwassenen leren spelen, mits de zithoogte door middel van een verstelbare kruk wordt aangepast. Voor jongere kinderen is een reguliere piano echter vaak te hoog. Bovendien bereiken hun armen niet de uiterste twee octaven, waardoor deze toetsen niet bespeeld worden. Voor jonge kinderen vanaf een jaar of drie zijn er de zogenaamde kinderpiano's. Een kinderpiano is geen speelgoed, maar een volwaardig instrument. Net als andere piano's zijn deze digitale piano's aanslaggevoelig. De maten en de hoogte zijn toegesneden op de behoefte van jonge kinderen. Dit bevordert een goede zithouding. Deze digitale piano's voor kinderen zijn in diverse kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Bovendien zijn deze kinderpiano's voorzien van diverse accessoires zoals een koptelefoon, usb aansluiting en kabel, pedaal en statief. In vergelijking tot reguliere piano's zijn kinderpiano's aantrekkelijk geprijsd.

Waarom is een kinderpiano een goede keuze voor uw kind?

Het kan verleidelijk zijn om een reguliere piano in twijfelachtige staat aan te schaffen, juist omdat u nog niet zeker weet of uw kind verder gaat met deze hobby. Toch is dit een slecht idee. Juist wanneer een kind net leert spelen, is het belangrijk dat het instrument geen beperking of een stoorzender is bij het leerproces. Een speciale piano voor kinderen voorziet in de ergonomische behoeften van kinderen en zal het speelplezier zeker ten goede komen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over ons aanbod in kinderpiano's en een persoonlijk advies, om te zien welke voor uw kind geschikt is!