Diensten

"Het lichaam is als een piano, en het geluk is als muziek. Het is noodzakelijk, het instrument in goede staat te houden."

 

Reparatie en Restauratie

Voor zowel de kleinste reparaties als complete revisies kunt u rekenen op de ervaren technici van Zuid Nederland Piano's. Alle gebruikte piano's die bij ons binnenkomen worden tot in optimale staat herstelt. Voor elke reparatie geven wij schriftelijk een vrijblijvende prijsopgave. Meer informatie over onderhoud en stemmen kunt u hier vinden.

 

Taxatie

Wilt u graag de waarde van een gebruikte piano of vleugel weten dan kunt u Zuid Nederland Piano's inschakelen voor een deskundige taxatie. Dit kan nodig zijn als u uw piano of vleugel privé wilt verkopen, of als u een piano heeft gekregen bij een erfenis. Als u ergens een tweedehands piano heeft gezien en u overweegt deze aan te schaffen is het zeer verstandig deze eerst te laten taxeren: u weet dan zeker dat u niet teveel voor de piano zult betalen.

 

Transportservice

Zuid Nederland Piano's beschikt over eigen transportmaterieel. Ieder transport wordt begeleid door onze vakkundige medewerkers.

 

Stemmen en reguleren

Vakmanschap

Ons vakmanschap komt het best tot uitdrukking bij de afdeling onderhoud en reparatie. In een goed uitgeruste werkplaats voeren wij op ambachtelijke wijze de werkzaamheden aan de instrumenten uit. Het kan hierbij gaan om kleine reparaties maar ook om gehele revisies. Samen met een efficiënte werkwijze zorgt ons vakmanschap ervoor dat u binnen de kortst mogelijke tijd weer van uw piano of vleugel kunt genieten.

 

Stemmen

Uiteraard wilt u uw piano in topconditie houden. Het stemmen van het instrument speelt hierbij een belangrijke rol. Ook op dit gebied komt de vakkennis van Zuid Nederland Piano's om de hoek kijken. In ons klimaat, met zijn vele temperatuur- en vochtigheidswisselingen, is tweemaal stemmen per jaar dan ook zeker geen overbodige luxe. Met de kennis van onze stemmers wordt er voor gezorgd dat uw instrument zijn oorspronkelijke klank behoudt of weer terugkrijgt. Buiten het stemmen, adviseren wij onze klanten om hun instrument een keer in
de vijf jaar een onderhoudsbeurt te geven, waardoor deze in een optimale conditie blijft. Dit onderhoud kan uiteraard door ons verzorgd worden.