Joost Schrijver Piano- en Lespraktijk

0651940757

Ik ben Joost Schrijver, geboren op 29 maart 1976 in Raalte.
Als kind was ik al geïnteresseerd in muziek. Ik tikte met mijn vinger op de tafel mee met muziek, luisterde veel naar muziek uit de jaren 60 en deed mee aan miniplaybackshows.
Tot en met mijn 18e jaar heb ik echter nooit een muziekinstrument leren bespelen.

Op mijn 19e ben ik serieus begonnen met keyboard en piano spelen in de symfonische / progressieve rockband Segunda.

Gedurende de eerste 5 jaren heb ik pianolessen gevolgd bij Hans Groen in Raalte. In deze periode heb ik mij de basistechnieken van het pianospelen en de basisprincipes van verschillende muzikale stijlen (pop, rock, jazz, blues, latin, klassiek) eigen gemaakt.

Aansluitend heb ik mijn pianostudie voortgezet bij jazzpianist Jan Reinen in Arnhem. Gedurende 3 jaren heb ik mij verder verdiept in de verschillende aspecten van jazz-, blues- en latinpiano, zoals timing, bastechnieken, meerstemmige zettingen, thematiek en improvisatie.

Aan de Schumann Akademie volg ik de studie tot docerend musicus piano lichte muziek. Ik heb reeds met goed gevolg examen afgelegd in de muziektheoretische vakken (algemene muziekleer, solfege, muziekgeschiedenis, harmonieleer en analyse) en in het vak algemene onderwijsleer. Momenteel zit ik in de afrondende fase van deze studie.

Voor de lessen onderwijsmethodiek en klassiek piano studeer ik momenteel bij Martin Rudolph in Utrecht.

In de loop der jaren heb ik mij verdiept in diverse muzikale stijlen, zoals pop, rock, musical, jazz, latin, salsa en klassiek.
Sinds 1 mei 2009 ben ik gestart met mijn piano- en lespraktijk, bij mij thuis in Doorwerth.
Ik geef pianolessen bij mij thuis en ik verkoop zelf ingespeelde begeleidings- en karaoketracks aan belanghebbenden.
Als pianist en toetsenist ben ik actief in het muzikale live-duo Inka (samen met zangeres Ilonka Seriese), het instrumentale live-duo Schrijver & Pietersma (samen met gitarist Maarten Pietersma) en de symfonische rockband Segunda.